Hur går en fasadputsning i Ludvika till?

Att lägga en ny fasadputs i Ludvika kräver både kunskap och erfarenhet så att rätt material används och att arbetet utförs på ett korrekt sätt så det blir ett hållbart resultat. Du kan vända dig till oss som har skickliga hantverkare som utför arbetet med stor noggrannhet.

Har du en fastighet som har en fasad som består av puts så kommer du att med tiden behöva renovera din fasad. Ofta brukar man utföra en fasadrenovering i samband med att fasaden har fått sprickor, att putsen har släppt från väggen eller då putsen har fått fuktskador. Ibland kan det räcka med att man lagar putsen men om putsen har släppt på större ytor kan det istället behövas läggas en ny fasadputs i Ludvika. Om du har behov av en fasadrenovering kan du kontakta oss på Tc Byggtjänst som är specialister på fasadputs i Ludvika.

 

Så här utför vi en fasadputs i Ludvika

När du behöver renovera din putsade fasad i Ludvika behöver vi först kontrollera din fasad för att se om det går att laga putsen eller om putsen behöver tas bort helt. Om det finns sprickor och putsen endast har bom på mindre ytor kan det räcka med en putslagning vilket innebär att dålig puts knackas ned och sprickor knackas upp. Därefter putslagar vi fasaden och slutligen målar vi om fasaden. Om putsen har släppt från underlaget på större ytor är det istället bättre att knacka ned all puts och sedan lägga en ny fasadputs i Ludvika.

 

Vår arbetsprocess vid fasadputs i Ludvika

 

  • Ställning sätts upp så att hantverkarna kan stå säkert och stadigt då de arbetar med fasaden.
  • Alla fönster, dörrar och detaljer på fasaden täcks in så de inte skadas eller smutsas ned.
  • Därefter behöver fasaden tvättas med högtryck så att all lös puts tas bort men även smutspartiklar och andra föroreningar.
  • Fasaden putslagas eller så lägger vi ny fasadputs i Ludvika.
  • När putsen har torkat/brunnit klart så målar vi om fasaden med lämplig fasadfärg.
  • Slutligen rengör vi fönster, fönsterbleck och gör en grovstädning under ställningen och transporterar bort allt byggavfall för återvinning.
  • Därefter kan eventuellt plåtslagare ta vid för att sätta nya fönsterbleck eller stuprör.
  • Slutligen gör vi en besiktning tillsammans med dig som beställare så att du är 100 % nöjd innan ställningen till slut monteras ned.

 

Boka hembesök för fri rådgivning

När du behöver genomföra ett fasadbyte i Ludvika kan du vända dig till oss på Tc Byggtjänst som har yrkesutbildade hantverkare med många års erfarenhet inom branschen. Vi utför tjänster åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar till rättvisa priser. Du kan använda formuläret på vår hemsida då du vill boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera din fasad, lämna rådgivning och lyssna på dina önskemål, utan några förpliktelser. 

Boka smidigt ett kostnadsfritt platsbesök här!

TC-byggtjänst utför fasadbyten i Ludvika med material som tegel, puts, plåt och trä. Vi har skickliga målare och bistår även med professionell fasadputs i Ludvika. Använd nedanstående formulär för att boka in ett platsbesök med oss redan idag!