Tips vid fasadbyte i Ludvika

Vi är en byggfirma med lång erfarenhet av fasadbyte. Våra skickliga hantverkare har samlat på sig mycket kunskap genom åren och delar här med sig av sina tankar kring det viktigaste att tänka på när du ska byta fasad på ditt hus!

Börjar det bli dags att byta fasad på ditt hus, sommarstuga eller radhus? Det finns flera skäl att byta ut fasaden på ett hus. Oavsett vilket material din fasad är i tar åldern så småningom ut sin rätt. Puts trillar av, färgen börjar flagna och fogar lossnar. Ett fasadbyte ser till att din fastighet håller sig i gott skick långt in i framtiden. 

Våra tips till dig som funderar på fasadbyte i Ludvika

Vi har lång erfarenhet av fasadbyte i Ludvika och vet vad som är viktigt att tänka på före, under och efter ett fasadbyte. Här går vi igenom några av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska byta fasad på ditt hus! 

Val av material

En husfasad fungerar som ett yttre skydd mot påfrestningar som väder och vind. Det finns ett flertal material och utföranden av fasader. I Sverige är trä ett vanligt förekommande material av naturliga skäl – vi har gott om skog – men även plåt, tegel och puts är vanligt. När du väljer material bör du både tänka på både på funktion och på det estetiska. Fasaden är ditt hus ansikte utåt, och att byta fasad ger ofta känslan av ett helt nytt och fräscht hus. Du kan till exempel satsa på ett modernare uttryck eller istället välja att ge huset en mer klassisk stil.

Det är klokt att välja ett material som kräver så lite underhåll som möjligt. Vi bor i ett land med omväxlande klimat, något som gör att våra husfasader blir extra väderutsatta. Det finns inget fasadmaterial som är underhållsfritt – du måste helt enkelt tvätta, lasera eller måla med jämna mellanrum för att din fasad ska hålla sig i ett bra skick. Men det finns material som behöver jämförelsevis mindre underhåll. 

Ditt fasadbyte i Ludvika kan kräva bygglov

Inför ett fasadbyte är det viktigt att vara medveten om att det kan behövas bygglov eller bygganmälan. Kontakta stadsbyggnadskontoret i Ludvika för att se vad som gäller vid fasadbyte. Det är också en bra idé att kolla med kommun och länsstyrelse om det finns bestämmelser du behöver förhålla dig till vad gäller fasadens kulör, material och utformning. 

 

Passa på att tilläggsisolera

Ett tips är att passa på att utföra annan renovering relaterat till fasaden i samband med fasadbytet. Detta är bra både ur ett praktiskt och ur ett ekonomiskt perspektiv, eftersom byggställningar och liknande ofta redan är uppmonterade vid ett fasadbyte. Att till exempel passa på att tilläggsisolera när du byter ny fasad är därför en investering i såväl miljö som ekonomi. Det har en energibesparande effekt som är bra för plånboken samtidigt som ditt inomhusklimat blir mer behagligt. 

Är du inte riktigt redo att byta ut hela fasaden än kan enbart en tilläggsisolering ha en liknande effekt, om än mindre. Visste du att cirka 20 procent av värmen i ett genomsnittligt småhus försvinner genom ytterväggarna? Detta kan du motverka med en bra tilläggsisolering.

Ta hjälp av ett proffs på fasadbyte i Ludvika

Sist men inte minst vill vi rekommendera dig att ta hjälp av en fackman när du ska göra ditt fasadbyte i Ludvika! Det är en omfattande process med fasadbyte. Våra skickliga hantverkare har utfört många lyckade fasadbyten i Ludvika och hjälper dig gärna. Vi guidar dig i alla delar av processen och ser till att fasadbytet blir gjort enligt konstens alla regler. Läs mer om våra tjänster här

När du i egenskap av privatperson tar hjälp av professionella hantverkare har du dessutom rätt att göra ROT-avdrag. Detta innebär att du får dra av 30 procent av arbetskostnaden för ditt fasadbyte. Läs mer om ROT-avdraget här.

Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri offert!

Boka smidigt ett kostnadsfritt platsbesök här!

TC-byggtjänst utför fasadbyten i Ludvika med material som tegel, puts, plåt och trä. Vi har skickliga målare och bistår även med professionell fasadputs i Ludvika. Använd nedanstående formulär för att boka in ett platsbesök med oss redan idag!