Vad är kostnaden när du ska måla om fasaden?

En vanlig fundering är om det är billigare att sköta fasadmålningen på egen hand? Om du anlitar TC-Byggtjänst får du hjälp med hela eller delar av din fasadmålning, vilket inkluderar allt från att välja färg till ett perfekt slutresultat. Ska du måla på egen hand kommer ett stort ansvar att ligga på enbart dig själv.

I hemmet vill du ha det snyggt, modernt, stiligt inrett och med en personlig karaktär. Då är det viktigt att även husets utsida matchar insidan och lösningen på detta kan vara en fasadmålning. Att måla om fasaden på egen hand kan kännas jobbigt och svårt. Många drar sig dessutom för att anlita en målare i Ludvika på grund av rädsla för stora kostnader, men vad kostar egentligen en fasadmålning och kan du sänka kostnaderna på något sätt?

  • Använd ROT-avdraget för att sänka kostnaderna
  • Flera faktorer ligger till grund för ditt pris
  • Anlita en målare i Ludvika med F-skatt

Kostnader när du anlitar en målerifirma

Hur mycket du kommer få betala för din fasadrenovering eller fasadmålning kan variera kraftigt och det är svårt att sätta ett korrekt pris över telefon eller mejl. Vart i landet du bor har till exempelvis en stor betydelse, men också arbetsomfattning kommer att ligga till grund för vilket pris du får. Vi på TC-Byggtjänst hjälper dig att nyttja ROT-avdraget för att kunna sänka dina kostnaden markant.


ROT-avdraget är ett skatteavdrag som tilldelas privatpersoner som betalar skatt i Sverige. Avdraget uppnår ett maxbelopp på 50 000 kronor om året och kan användas till fasadrenovering eller fasadmålning i Ludvika. Ange i samband med bokning att du vill nyttja ROT för att sänka dina kostnader med 30%. Det är dock enbart arbetskostnaderna du kan reducera och inte kostnaderna för material. Vi sköter all kontakt med Skatteverket år dig och reducerar din faktura innan den skickas ut.

Är det billigare att måla själv?

En vanlig fundering är om det är billigare att sköta fasadmålningen på egen hand? Om du anlitar TC-Byggtjänst får du hjälp med hela eller delar av din fasadmålning, vilket inkluderar allt från att välja färg till ett perfekt slutresultat. Ska du måla på egen hand kommer ett stort ansvar att ligga på enbart dig själv. Här bör du räkna in kostnader för verktyg och färg, men även eventuell byggställning om det kan behövas.


Om du har en bred kompetens inom fasadmålning kan du absolut lyckas på egen hand, men det är ett stort och svårt projekt som kräver kunskap och erfarenhet. Med oss professionella och seriösa hantverkare kan du vara säker på att arbetet blir gjort och du kan dessutom använda dig av både försäkringar och garantier, om det skulle behövas. Vi hantverkare på TC-Byggtjänst har med oss alla verktyg som behövs när ditt projekt påbörjas och finns med under hela processen. 

Sänk kostnaderna med ROT-avdraget

När du anlitar oss målare i Ludvika för din fasadmålning är det ett seriöst och säkert företag med F-skattsedel. Att anlita en svartarbetare kan leda till väldigt stora problem, till exempel kanske målaren aldrig dyker upp, priset förändras efter er överenskommelse eller det uppstår problem som ingen försäkring kan täcka. Vi har den kunskap, utbildning och försäkring som du behöver! Kontakta oss genom vår offertförfrågan här på hemsidan. 

Vi satsar alltid på snabb och trevlig återkoppling!

Boka smidigt ett kostnadsfritt platsbesök här!

TC-byggtjänst utför fasadbyten i Ludvika med material som tegel, puts, plåt och trä. Vi har skickliga målare och bistår även med professionell fasadputs i Ludvika. Använd nedanstående formulär för att boka in ett platsbesök med oss redan idag!