Våra tjänster

Ska du utföra ett fasadbyte i Ludvika eller är din fastighet i behov av en fasadrenovering så kan du vända dig till TC-Byggtjänst som är proffs på fasader. Vi erbjuder dig smidiga fasadarbeten i Ludvika till konkurrenskraftiga priser och med trygga garantier.

TC Byggtjänst är ett byggföretag som kan erbjuda fastighetsägare tjänster som fasadrenoveringar, fasadbyte och fasadmålningar. Vi kan också ta hand om din fasad i samband med nybyggnation eller tillbyggnad. Vi är experter på fasader och har under drygt 10 års tid utfört både renovering och fasadbyte i Ludvika åt många kunder genom åren vilket har gett oss massor av goda omdömen, både för vårt arbete men även för vår höga servicenivå. Vill du få hjälp med ditt fasadbyte i Ludvika kan du kontakta oss för mer information eller för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan diskutera dina önskemål.

 

Våra fasadtjänster

VI erbjuder fasadtjänster åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vi är experter på fasadarbeten och kan renovera och byta ut både träfasader, putsade fasader och tegelfasader. I samband med fasadrenovering eller fasadbyte bör man samtidigt inspektera dagvattenledningarna som stuprör, hängrännor och fönsterbleck och byta ut dessa vid behov. Det kan även vara lämpligt att samtidigt skrapa, isolera, kitta om och måla fönstren också då ställning finns på plats.

 

Vi kan åta oss hela entreprenader i samband med att du ska göra ett fasadbyte i Ludvika vilket innebär att du slipper ha kontakt med flera olika kontaktpersoner. Vi tar över allt ansvar kring projektet och rapporterar löpande till dig samtidigt som vi ansvarar för att både leveransplan och budget hålls. När du vill vara säker på att få arbetet med din fasad utfört på ett korrekt och säkert sätt med en lång livslängd kan du kontakta oss på TC Byggtjänst för att beställa en offert med ett konkurrenskraftigt pris.

 

Träfasad

Är det dags att göra ett fasadbyte i Ludvika av din fastighets träfasad kan vi hjälpa dig med ditt projekt. En träfasad har oftast en mycket lång livslängd, vanligtvis flera 100 år, men det kräver att den underhålls löpande, vanligtvis vart 15-20 år. I samband med en renovering av en träfasad behöver man gå igenom träpanelerna så att de inte har ruttnat, finns mögel eller har spruckit, så att det kommer in fukt bakom fasaden. Lämpligast är att byta ut de träpaneler som är dåliga mot nya träpaneler medan mindre sprickor i träfasaden kan spacklas. Innan man målar en träfasad behöver fasaden skrapas och tvättas så att den nya färgen får ett bra underlag att fästa emot. Om man har monterat nya träpaneler behöver dessa grundmålas först innan man genomför fasadmålning av fasaden.

 

Putsad fasad

Putsade fasader har också en lång livslängd om grundarbetet är utfört på ett korrekt sätt. Pustade fasade har vanligtvis ett underlag som består av tegel eller lättbetong, där puts vanligtvis får ett mycket bra fäste. Det gör att en putsad fasad oftast står sig i 30-40 år innan den behöver renoveras på nytt. Det man med jämna mellanrum kan göra är att tvätta fasaden och utföra en fasadmålning en gång mellan renoveringarna, cirka vart 20:e år. TC Byggtjänst är proffs på putsade fasader och kan erbjuda dig putsning i Ludvika av din fastighet. Vi kan renovera din befintlig putsfasad men också riva all puts och göra ett fasadbyte i Ludvika där vi sedan utför ett korrekt grundarbete och sedan putsar om och målar din fasad.

 

Tegelfasad

Många fastigheter har tegelfasad vilket är en fasad som man vanligtvis inte behöver renovera. Oftast räcker det med att fasaden tvättas med högtryck med jämna mellanrum för att få bort föroreningar. I vissa fall kan man behöva foga om tegelfasaden där murbruket har blivit sprött och lossnat. Tegelfasad är mycket tåliga och håller vanligtvis i 100-tals år. De kräver inte heller någon omfattande renovering löpande utan endast tvättas med jämna mellanrum. Vi kan hjälpa dig med att tvätta och foga om din tegelfasad.

 

Vi kan också hjälpa dig med att sätta upp en ny beklädnad på din putsade fasad som består av tegel och även tilläggsisolera dina väggar. Det gör att du får en ny, snygg fasadbeklädnad samtidigt som du får ned fastighetens uppvärmningskostnader. Vill du istället utföra ett fasadbyte i Ludvika och putsa din tegelfasad för att få en ny, jämn och snygg fasadyta kan vi självklart hjälpa dig med detta också. Tänk på att ett fasadbyte i Ludvika kan kräva bygglov, framför allt om din fastighet ligger i ett detaljplanerat bostadsområde.

 

Fasadmålning

Vi kan även hjälpa dig med din fasadmålning även om du inte vill utföra ett fasadbyte i Ludvika eller renovera fasaden. TC Byggtjänst har duktiga målare i Ludvika som har en stor erfarenhet inom branschen vilket innebär att vi kan åta oss att måla både träfasader och putsade fasader. När vi målar fasader behöver dessa tvättas först för att få bort fett och föroreningar som annars kan bidra till att färgen får en kort livslängd. Om det krävs kan vi också utföra putslagning eller spackling av sprickor i träpaneler innan vi påbörjar målningen. Vi arbetar endast med färgprodukter som håller högsta kvalité för att kunna ge din fasad de bästa förutsättningarna för en lång livslängd.

 

Kontakta oss

TC Byggtjänst är ett byggföretag som kan erbjuda privatpersoner, företag och fastighetsbolag fasadtjänster som bland annat fasadbyte i Ludvika, fasadrenovering och fasadmålning. Våra medarbetare är yrkesutbildade och har varit verksamma inom branschen under många år vilket gör att vi kan utföra arbetet på ett korrekt och säkert sätt för att uppnå bästa resultat. Vi har också alla nödvändiga försäkringar och uppfyller också villkoren för att du som privatperson ska kunna göra ett ROT-avdrag på 30 % av våra arbetskostnader, redan på fakturan. Självklart lämnar vi även garantier på våra arbeten. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt fasadbyte eller boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan lämna tips och råd kring ditt projekt.

Boka smidigt ett kostnadsfritt platsbesök här!

TC-byggtjänst utför fasadbyten i Ludvika med material som tegel, puts, plåt och trä. Vi har skickliga målare och bistår även med professionell fasadputs i Ludvika. Använd nedanstående formulär för att boka in ett platsbesök med oss redan idag!